رسوایی بریتانیا: عملیات Tempora

رسوایی بریتانیا: عملیات Tempora

پس از افشا طرحPrism  که در مورد شنود ارتباطات رایانه‌ای توسط آژانس امنیت ملی کشور آمریکا بود ، حال گاردین اعلام کرده که آژانس جاسوسی بریتانیا که ستاد امنیتی بریتانیا نام دارد، به صورت محرمانه به کابل‌های شبکه‌هایی که تماس‌های تلفنی و ترافیک اینترنت جهان را انتقال می‌دهند، دسترسی داشته‌است.این آژانس برای پردازش این اطلاعات گسترده شخصی، از شریک آمریکایی‌اش یعنی NSA کمک گرفته و آنها را با این سازمان امنیتی به اشتراک می‌گذارد.

دو موضوعی که می‌توان آنها را نشانه جاه‌طلبی این دو آژانس مطرح کرد، تسلط کامل بر اینترنت و بهره برداری از مخابرات جهانی و پیاده‌سازی این طرح بدون اعلام رسمی و بحث‌های عمومی، است.یکی از نوآوری‌های کلیدی ستاد امنیتی بریتانیا ذخیره سازی حجم عظیمی از اطلاعات توسط کابل‌های فیبر نوری است.این عملیات Tempora نام دارد که که در حدود ١٨ماه انجام شده‌است.

NSA و ستاد امنیتی بریتانیا قادر به تجزیه و تحلیل مقادیر عظیمی از اطلاعات ارتباطی افراد بی‌گناه است که در حقیقت به چشم مظنونین به آنها نگاه می‌شود.این اطلاعات شامل مکالمات تماس‌هاس تلفنی، محتوای ایمیل‌ها و تمام اطلاعات حساب‌های کاربری فیس‌بوک است.

تایید وجود چنین طرحی در جریان ارائه اسنادی توسط یکی از افراد NSA به نام Edward Snowden به روزنامه گاردین صورت گرفت و او این طرح را بزرگترین نظارت نامحسوس در تاریخ بشریت نامید.او تاکید کرده که این طرح فقط به آمریکا محدود نمی‌شود و بریتانیا هم در این مسئله دست دارد.بر اساس یک منبع نامعلوم، این اطلاعات توسط یک سیستم پادمانی جمع‌آوری شده و باعث پیشرفت قابل توجهی در تشخیص و جلوگیری از جرم و جنایت شده‌است.مسئولان بریتانیا اعلام کرده‌اند که اطلاعاتی که در دسترسشان قرار دارد عظیم‌تر از ابرداده‌های NSA است.

در ماه مه سال گذشته، ٣٠٠ تحلیلگر از ستاد امنیت بریتانیا و ٢٥٠ تحلیلگر از NSA شروع به وارسی سیلی از اطلاعات کردند.آمریکایی‌ها دستورالعمل‌هایی برای استفاده کردن از این اطلاعات در نظر گرفته‌اند ولی سازمان امنیت ملی بریتانیا معتقد است که باید برنامه ساده‌تری به نسبت برنامه کشور آمریکا، برای استفاده از این اطلاعات به کار ببرد.یکی از مسائلی که گاردین به آن پی‌برده این است که هشتصد و پنجاه هزار نفر از کارمندان NSA به اطلاعات بازیابی شده توسط ستاد امنیت بریتانیا دسترسی مستقیم دارند.

به نقل از ژنرال کیت الکساندر، رئیس آژانس امنیت ملی ، هر کابل می‌تواند در یک ثاینه حدود ده گیگابایت اطلاعات را انتقال دهد و می‌توان گفت در روز حدودا ١٩٢برابرکل کتاب‌های موجود در کتاب خانه‌های بریتانیا اطلاعات ذخیره‌سازی می‌شود.

ستاد امنیت بریتانیا اعلام کرده که موضوع دسترسی کامل به اطلاعاتی که روی کابل‌های فیبرنوری در خاک بریتانیا ذخیره می‌شوند، به این معنا نیست که تمام آنها بررسی میگردند.آنها می‌گویند که اطلاعاتی که آنان خواستار بازیابیشان هستند، همچون سوزن در انبار کاه است و تاکید می‌کنند که ما با اطلاعاتی که مردم عادی بریتانیا و دنیا با هم رد و بدل می‌کنند، کاری نداریم و واقعا توانایی و وقت خواندن میلیون‌ها ایمیل را نداریم. آژانس جاسوسی بریتانیا این اطلاعات را از طریق کابل‌های فیبر نوری‌ای که در دو سوی اقیانوس اطلس قرار داده،  بدست می‌آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *